Круглий стіл "Воєний стан в Україні. За та проти"

Вчитель правознавства разом з учнями 9 класу переглянули засідання Верховної ради від 26. 11. 2018 року. Учні висловили власу думку , щодо встановлення воєного стану. Відбулось обговорення указу президента України Порошенка П.О. щодо обмеження конституційних прав людини.

Булінг. 22.01.2019

Кінець XIX початок ХХ ст. став переломним у розвитку інформаційних технологій, що дало можливість розвитку в різних сферах людського життя. Однак, це має і негативні наслідки, одним із них став булінг в соціальних мережах. 22 січня учні 9 та 8 класу переглянули відео, в якому розповідалося про насильство в школах США на початку ХХ ст. Весь перегляд супроводжувався коментарями вчителя порівнюючи із сьогоденням українських шкіл. Діти обговорювали кожну ситуацію, та висловлювали власне судження. Одна з учениць розповіла, що сама стала об'єктом насильства навчаючись у іншій школі. По завершенню перегляду учнями було запроновано самим розробити заходи щодо подолання булінгу в школі.

"Торгівля людьми"

Коли ми говоримо про рабство, то це не тільки ста­родавня Греція, Рим чи Єгипет. Люди в усьому світі в залежності від обставин потрапляють в умови схожі на рабство. І, на жаль, у такі ситуації потрапляють і українські громадяни. Тому 6 лютого за круглим сто­лом учні разом з учителем правознавства обговоримо сучасну форму рабства «торгів­лю людьми». Анкетування, індивідуальні розмови, бесіди з дітьми переконали в надзвичайно малій інформованості щодо цієї проблеми сучасності. Ми стоїмо на порозі дорослого життя. У кожного з нас своя стеж­ка, свій шлях до мети. І щоб з учнями не трапилася біда, яка ставить людину в залежність від обста­вин, ми повинні добре знати — рабство в третьо­му тисячолітті існує і сучасний прояв його — це торгівля людьми.

27 лютого бібліотекар Мирна Тамара Григорівна підготувала виставку "Права у казках" Учні мали можливість переглянути свої улюблені казки, та за допомогою забутих знань з правознавсва визначили, які права героїв було порушено в деяких книгах.

Питання "Цивільний шлюб чи співжиття" постає перед багатьма молодими людьми сьогодення. 6 березня з учнями 9 класу проведено дискусію "Цивільний шлюб: за та проти". На початку заходу учні розділились на дві групи прихильники цивільного шлюбу та діти, що налаштовані на співжиття. Кожна із груп наводили приклад з досвіду батьків, знайомих доводячи власну думку, переконували опонентів. наприкінці заходу проведене опитування виявило, що прихильників цивільного шлюбу стало більше.

/Files/photogallery/IMG_20190228_132251.jpg

Виготовлення буклетів

20.02.2019 з учнями 8 класу педагог - організатор Грицаєнко Я. А. виготовили буклети "Ти маєш право, але ти маєш і обов'яз

25.03.2019 Вчитель української мови та класний керівник Чорна Тетяна Володимирівна, підготували разом з унями 9 класу буклет: "Насильство в сім'ї" (вкладення)

/Files/Безымянный1.png/Files/Безымянный.png

Кiлькiсть переглядiв: 462

Коментарi