• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Лінійка до дня виведення військ з Афганістану

Лінійка до дня виведення військ з Афганістану

2017-02-16

Кажуть, що час – найкращі ліки, хоча роки минають, а пам’ять вперто усіх вертає назад, коли наші недолугі керівники взялися наводити лад на чужих територіях, віддавали абсурдні накази. 27 грудня 1979 року за рішенням Політбюро ЦК КПРС, очолюваного Леонідом Брежнєвим, війська СРСР увійшли до Афганістану для підтримки прокомуністичного режиму Народно-демократичній партії Афганістану. Спочатку радянські війська розташувалися гарнізонами у великих містах країни, а згодом поступово втягнулися в бойові дії по всій території Афганістану.

Ми повинні розумі трагізм участі в афганській війні тоді ще радянських людей, бо через Афганістан пройшло їх з України більше 160 тис. У цій війні загинуло понад 15 тисяч наших солдат, 35 тисяч було поранено, тисячі потрапили в полон. Ця війна стала усвідомленням того, що гинуло покоління, народжене в 60-х.

16 лютого в нашій школі була проведена лінійка до Дня виведення військ з Афганістану. Учні школи дізналися про події та героїв страшної війни, прослухали поезії, розповіді, спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан.

Кiлькiсть переглядiв: 241

Коментарi